juni 19, 2024

Woning Stijl

Blog voor het inrichten van je woning

ligbed

Wat is de beste manier om een betonnen vloer schoon te krijgen?

Béton lissé is poreus en vatbaar voor vlekken zoals schimmels, vet, roest en zelfs veelvoorkomende gemorste dranken. Of het nu gaat om uw huiskamervloer of de garage, onjuiste reiniging van beton kan permanente vlekken achterlaten. Dus; Wat is de beste manier om een betonnen vloer schoon te krijgen? Betondecor deelt met ons de beste tips in de vorm van onderstaand stappenplan:

  • Zaagsel op vet- en olievlekken. Deze stap werkt erg goed wanneer u vet, olie of andere soorten vlekken wilt verwijderen die in het poreuze oppervlak van het beton zijn getrokken.Verzamel wat zaagsel en strooi dit over vet,- of olievlekken op je betonnen vloer. Laat het tot 12 uur op zijn plaats zitten om het vet of het op olie gebaseerde vuil volledig op zich te nemen.
  • Veeg de vloer met een bezem. Nadat de 12 uur zijn verstreken, veegt u het zaagsel van de vloer met een stevige bezem. Dit verwijdert al het losse vuil van de betonnen vloer en bereidt deze voor op stofzuigen of stof dweilen.
  • Stof dweil of stofzuig de vloer. Dweil het betonnen oppervlak om alle overgebleven gruis en fijne vuildeeltjes te verwijderen. Mogelijk zult u ook moeten stofzuigen met een stofzuiger met een fijn borstel opzetstuk voor een grondiger reinigingsproces. Op dit punt is het meeste olie- en vuil wel verdwenen, maar kunnen de vetvlekken nog steeds zichtbaar zijn.
  • Breng wasmiddel en water aan op de vlekken. Wasmiddel bevat eigenschappen die vlekken, waaronder die van olie en vet, kunnen afbreken en verwijderen. Bevochtig de vlekplekken met water en breng vervolgens wat afwasmiddel op het oppervlak aan. Laat het wasmiddel ongeveer een uur intrekken zodat het in de vlekken kan trekken.
  • Schrob de bevlekte plekken met een borstel. Gebruik vervolgens gekookt water en een schrobborstel om het reinigingsmiddel grondig in het beton te laten intrekken en eventuele resterende vlekken te verwijderen. Omdat betonnen vloeren poreus zijn, helpt een schrobborstel het wasmiddel in de kleine openingen te brengen en de vlekken af ​​te laten breken.
  • Dweil met een zuiveringszoutoplossing. Giet vervolgens 2 ons zuiveringszout in een emmer met heet water en meng de oplossing. Dompel een goed uitgewrongen dweil in deze oplossing en gebruik deze om de reinigingsresten van de vorige stap van uw betonnen vloer te verwijderen.

Meer informatie over betonnen vloeren en het reinigen van de betonnen vloer? Neem dan eens een kijkje op https://www.betondecor.be/