juni 18, 2024

Woning Stijl

Blog voor het inrichten van je woning

Alles wat je moet weten over hoekbaden!


Kun je niet wachten, totdat je jouw bad vol kunt laten lopen, om zalig te genieten van een warm bad vol geurende badolie? Lees dan hier meteen verder, zodat je snel jouw perfecte hoekbad vindt en deze wellness droom waarmaakt. Er zijn veel situaties waarin hoekbaden de ideale oplossing zijn. We vertellen je hier alles over wat je moet weten over deze baden, zodat je gemakkelijk een weloverwogen keuze kunt maken voor de aanschaf van jouw badkuip! 

Wat zijn de grote voordelen van hoekbaden?

De belangrijkste reden om voor een hoekbad te kiezen, is omdat het ruimtebesparend is. Echter hoeft een hoekbad niet kleiner te zijn dan een standaard ligbad. Hoekbaden kunnen ruimtebesparend zijn, omdat je hiermee in sommige badkamers de ruimte efficiënter kunt indelen. Vanwege het diagonale oppervlak van deze baden, kun je hiermee bijvoorbeeld een praktischere loopruimte creëren. De badkamer oogt daardoor veel ruimtelijker. Je kunt hiermee het bad mooi in harmonie brengen met het overige sanitair en de badkamermeubels.

Een hoekbad is ook gewoon heel sierlijk!

Niet alleen bij ruimtegebruik zijn hoekbaden de beste oplossing. Veel mensen vinden een dergelijk bad ook gewoon heel sierlijk. Het kan je badkamer zelfs een extra luxe uitstraling geven. Je tovert jouw hoekje om te baden gemakkelijk om tot een privé wellness hoek, door voor een bubbelbad te kiezen. Er zijn diverse whirlpools te krijgen in een hoekvorm. Daarnaast zijn er ook veel andere baden, die gemakkelijk te voorzien zijn van een bubbelbad systeem. Geïnteresseerd? Een bad kopen doe je bij Douchezaak.nl.

Welke vormen hoekbaden zijn er?

Bij hoekbaden denken de meeste mensen aan halfronde vormen, maar er is meer mogelijk. Kies je een hoekbad om ruimte te besparen, dan zijn asymmetrische baden een uitkomst. Deze baden beschikken over één schuine zijde. Je plaatst dit bad in een hoek en de diagonale lijn zorgt voor meer ruimte in de badkamer, in tegenstelling tot een standaard bad. Zo zijn er nog meer vormen mogelijk, van meerhoekig tot ovaal en rond. Wil je een ronde vorm en een ombouw? Let dan op of er een ombouw beschikbaar is, anders is het een aanrader om kleinere tegeltjes te gebruiken. 

Ruime 2- persoons baden

Een andere goede reden om een hoekbad te kopen, is als je graag samen in bad gaat. Een rechthoekig bad is minder praktisch en gezellig als je samen in een warm bad wilt relaxen. Daarom zijn er ook prachtige 2-persoons baden beschikbaar. Sommige van deze baden zijn zelfs voorzien van twee aparte en comfortabele zitplaatsen. Kortom, hoekbaden hoeven niet altijd ruimtebesparend zijn, ze kunnen ook dienen als een waar pronkstuk in je badkamer!

Waarop letten bij een hoekbad kopen?

Praktisch, comfortabel, sierlijk; hoekbaden hebben het allemaal! Let bij de aanschaf logischerwijs op de juiste afmetingen en een mooi design. Daarnaast heb je bij het monteren van het bad misschien nog extra accessoires nodig, zoals een badafvoer en een potenset. Bij sommige baden is dit in de prijs inbegrepen. Tip: een badhoofdkussen is ook een aanrader. Daarmee geniet je nog meer van je bad!