juni 19, 2024

Woning Stijl

Blog voor het inrichten van je woning

Ontvang pakketjes met opbouw pakketbrievenbussen

Met opbouw pakketbrievenbussen loop je nooit meer een pakketje mis. Iedere woning beschikt over een brievenbus. Of het nu een brievenbus in je deur is, of een aan het begin van je oprit. De postbezorger moet je post ergens in kunnen doen, en dus is iedere woning voorzien van een brievenbus. De meeste brievenbussen zijn gemaakt voor kranten en enveloppen, maar er passen geen pakketjes in. Wanneer je regelmatig pakketjes laat bezorgen, is een van de opbouw pakketbrievenbussen misschien iets voor je. Deze brievenbussen zijn een stuk groter dan de reguliere soorten, waardoor de pakketbezorger je pakketje op een veilige manier aflevert, ook wanneer je niet thuis bent. 

Zo maak je gebruik van opbouw pakketbrievenbussen

Het grote voordeel van opbouw pakketbrievenbussen is dat je niet langer thuis hoeft te blijven voor een pakketje. Veel mensen kiezen ervoor om het pakketje voor de deur of achter een container te laten zetten, zodat ze er niet voor thuis hoeven te blijven. Dit is een praktische optie, maar de kans bestaat dat iemand anders er met je pakketje vandoor gaat. Een pakketbrievenbus zorgt ervoor dat je pakketje op een veilige, droge plek ligt waar alleen jij bij komt. De brievenbus lijkt op een container, maar dan pakketvriendelijk. De brievenbus beschikt over een inlaatdeel, waar de bezorger je pakketje inlegt. Vervolgens kan de lade alleen open met een sleutel, zodat niemand het er zomaar uitpakt.

De verschillende soorten pakketbrievenbussen

Er bestaan verschillende soorten en vormen pakketbrievenbussen. Opbouw pakketbrievenbussen bevestig je bijvoorbeeld aan het hek, een gevel of de muur. Hier passen kleine- en middelgrote pakketjes in. Het lijkt op een brievenbus naast de deur, maar dan een slag groter. Een andere variant is de staande pakketbrievenbus. Deze staat vrijstaand naast de voordeur of op de oprit. Deze pakketbrievenbussen zijn doorgaans wat groter, waardoor ook grotere pakketten afgeleverd kunnen worden in de brievenbus. Welke bij je past, is dus volledig afhankelijk van het soort pakketjes dat je laat bezorgen. Bestel je regelmatig grote producten die in een doos worden geleverd, dan is een vrijstaande brievenbus waarschijnlijk een goede optie. 

Let hierop bij de aanschaf

Wanneer je een pakketbrievenbus gaat aanschaffen, is het verstandig op een paar factoren te letten. Bekijk allereerst het formaat van de brievenbus. Is de pakketbrievenbus breed en hoog genoeg om je pakketjes in te stoppen? Kijk hierbij ook naar de lade: niet iedere lade is even breed als de brievenbus zelf. Ook het design is niet onbelangrijk. De pakketbrievenbus is vaak groot, en trekt hierdoor de aandacht van mensen die erlangs lopen. Kies daarom voor een design die aansluit bij je woning, of juist niet zo opvalt. Functionaliteit is een andere factor om rekening mee te houden. Er bestaan brievenbussen voor enkel pakketten, maar ook combinaties van post en pakketten, of zelfs een extra vak voor enveloppen. 

Kijk op https://www.my-esafe.be/nl/ voor meer informatie