juli 16, 2024

Woning Stijl

Blog voor het inrichten van je woning

kunstgras in tuin

Waar je op moet letten bij het inrichten van je achtertuin

Een tuin is een plek waar je lekker kan ontspannen en genieten van het weer. Het inrichten van een tuin kan vaak een grote klus zijn. Onderstaand artikel geeft tips om een kleine tuin, grote tuin, brede tuin en een smalle tuin op een goede wijze in te richten.

Het inrichten van een kleine tuin

Kleinere tuinen vind je vaak terug in steden. Vaak hebben kleinere tuinen te maken met inkijk en relatief veel schaduw. Inkijk kan verholpen worden door gebruik te maken van planten zoals een pergola met klimplanten. Zorg voor sfeervolle planten die goed tegen de schaduw kunnen, en plaats deze aan de zijkanten van je tuin voor een ruimtelijk effect. Heb je weinig zon en wil je alsnog gras in je tuin? Dan is het gebruik van kunstgras in tuin een leuke optie. Kunstgras in je tuin heeft geen onderhoud nodig en geeft alsnog een groene sfeer.

kunstgras in tuin

Het inrichten van een grote tuin

Een grote tuin biedt veel mogelijkheden voor een leuke inrichting en voldoende creativiteit. Gebruik beplanting en maak gebruik van vaste planten die een lange levensduur voor de boeg hebben. Ook in een grote tuin is een echt grasveld of een kunstgrasveld een aanrader. Maak gebruik van diverse zones zoals een knus hoekje waar een leuk terrasje gerealiseerd kan worden. Een grote tuin biedt tevens de mogelijkheid voor een mooie vijver.

Het inrichten van een brede tuin

Een brede tuin inrichten gaat voornamelijk om het realiseren van meer diepte. Zet geen hoge muur of haag neer aan het einde van de tuin omdat deze op je af komt. Schuttingen kun je neutraal houden wat kleuren betreft en zorg voor voldoende groene onderbrekingen in je brede tuin.

Het inrichten van een smalle tuin

Heb je een smalle tuin? Dan is het een goed idee om deze breder te doen lijken. Smalle tuinen zijn vaak ook erg lang. Maak gebruik van diverse delen in je tuin om alsnog meer breedte te creëren. Denk hierbij aan een tuinpad in een originele vorm. Ook cirkels staan vaak erg mooi in een smalle tuin en geven een idee van meer diepte. Naast deze tips kun je gebruik maken van ronde plantenbakken en een rond terrasje.