juni 18, 2024

Woning Stijl

Blog voor het inrichten van je woning

kleuren

Welke kleuren hebben welke invloed op de slaapkamer?

Kleuren hebben veel invloed op onze emoties. Zo kunnen bepaalde kleuren ons blijer maken en andere kleuren ons juist een minder prettig en zelfs somber gevoel geven. De kleur die jij gebruikt thuis in de slaapkamer is dus erg belangrijk. Op deze pagina geven we een aantal voorbeelden van een aantal kleuren en welke invloed deze kunnen hebben op onze emoties. Zo doe jij inspiratie op voor jouw slaapkamer. Tips voor slaapadvies en bedmode vind je hier.

Bekijk waar deze kleuren voor zorgen in jouw slaapkamer

  • Simpele, sobere kleuren, zoals de kleur van de eierschil of wit. Deze kleur is redelijk vaak te zien in een slaapkamer. Het nadeel aan deze kleur is dat het kaal en saai kan ogen. Ook komen er weinig persoonlijkheden in naar voren. Kies je voor deze kleur dan wordt het aangeraden om het op de juiste manier aan te kleden met meubelen en andere voorwerpen, zodat je meer uitstaling krijgt.
  • Kleuren die terugkomen uit de natuur zijn vaker te zien in slaapkamers. Dit komt mede door het feit dat dit wordt geassocieerd met ecologisch wonen, wat de laatste jaren steeds belangrijker wordt. Ook staan deze kleuren voor eerlijkheid en laten ze ons beter tot rust komen, wat nou juist belangrijk is in de slaapkamer.
  • Opvallende kleuren worden gezien als energieke kleuren. Dat zorgt ervoor dat je net wat energieker bent op het moment dat je in de ochtend opstaat en naar het werk moet. Dit komt goed van pas bij mensen die veel moeite hebben met op tijd uit het bed te komen, maar ook voor mensen die uitbundig en vrolijk zijn.
  • Een intieme slaapkamer krijg je juist door donkere kleuren te gebruiken. Daarnaast stralen deze kleuren rijkdom uit.
  • Wil je een rustgevende slaapkamer? Kies dan voor een combinatie met paarse en blauwe kleuren.

Let er bij het kiezen van de juiste kleuren op dat je zowel de muren en de rest van het interieur met elkaar overeen laat komen. Een knalrode lamp in een lichtblauwe slaapkamer, terwijl je een rustgevende slaapkamer wilt creëren werkt niet echt mee. Meer informatie over kleuren en de effecten in de slaapkamer kun je hier vinden.